Bemutatkozás

Hogy hogyan is kezdődött az egész?...gyakran kérdezik.

Mad Joe Tattoo tetoválás piercing testékszer tetkó

Gyerekkoromban is sokat rajzoltam, az átlagnál kicsit többet is. Első falfestményeimet a szobám falán követtem el, szüleim legnagyobb örömére, de nem vették kedvemet, hagytak alkotni, persze papíron.

Alighanem nagyapámtól örökölhettem valamennyi tehetséget, de már kisgyermekként is inspirált az Ő kézügyessége. Iskolás éveim alatt is sokat rajzoltam, néha tanulás helyett is. Valamikor akkoriban jelentettem ki, hogy majd egyszer szeretnék abból megélni, hogy tudok rajzolni, de akkoriban nem igazán vettek komolyan.

Később tisztességes szakmák után kellett néznem, de álmaimat az iskolák végeztével sem adtam fel. Mindenképpen a művészet miatt szerettem volna valakivé válni.

Ekkortájt egy kedves barátom édesapja, név szerint Gubis Misa (és itt rónám le tiszteletemet) bíztatására kezdtem el komolyabban foglalkozni a grafikával és festészettel. Több kiállításom után eljöttek a várt elismerések is, a kezdeti sikerek felvillanyoztak. Éreztem, hogy ez lehet az út, amit keresek, de nem tudtam, hogy is lehetne ebből megélni.

Közben eltelt pár év. Egy alkalommal, az előbb említett barátommal beszélgettünk és említtette, hogy van egy közös ismerősünk, aki több különc vállalkozása után akkor éppen tetováló szalont akar nyitni. Nekem persze fogalmam sem volt róla, mi módon csinálják azt, de érdekelt a dolog, mert ez végre tényleg különlegesnek hallatszott.

Belevágtunk hát. 1993-at írtunk akkor.

Gyerekcipőben járt még idehaza a tetoválás. Eleinte rengeteg problémával küzdöttünk, hézagos ismereteinkre kellett támaszkodnunk, tanulni nem nagyon volt kitől, és mai szemmel nézve igen kezdetleges felszerelésünk volt, viszont nem mindennapiak voltunk és ez tetszett. Ez volt Magyarországon a tetoválás hőskora.

A kezdeti nehézségek ellenére úgy tűnt van jövője ennek az új önkifejezési formának, ami mára divattá nőtte ki magát.

Eközben kaptam a lehetőségen, és a több munka reményében kipróbáltam a Balatonon egy szezont, aztán még párat.., így kellő rutinra tehettem szert. Ezután már bátrabban vállalhattam el külföldi munkákat is, így tapasztalatszerzés címén több időt töltöttem külföldi stúdiókban, Balatonföldvár viszont megmaradt bázisnak, hiszen egyre több elégedett, visszajáró vendégem keres itt fel, akik a jövőben is számíthatnak rám, azokat is beleértve, akik még csak ezután szeretnének először felkeresni.

Napjainkra látványosan fejlődött a tetoválás.

Egyrészt eddig is nagy figyelmet szenteltünk a minőség folyamatos javulására, másrészt ennek folyamatnak köszönhetően egyre több igényes munkát várnak el vendégeink. Így folyamatosan tökéletesedik ez a szakma. Új stílusok, témák, technikák látnak napvilágot,

Azok közül, akikkel akkoriban együtt kezdtünk el tetoválni, többen állítjuk, hogy ha újraszületnénk, a viszontagságok ellenére is ugyanezt az utat választanánk. Ez a mi elhivatottságunk.