Hogyan kezeljem piercingem?

Amire szükségem lesz hozzá:                             

  • Octenisept
  • Steril kötszer
  • ( A nyelv és ajak piercingeknél :CORSODYL )

Köldök, mell és testen elhelyezett ékszer, microdermal esetében:

A művelet elvégzése után pár órával óvatosan eltávolítom a kötést, majd hideg tiszta vízzel lemosom a felületet. Papírtörlő segítségével óvatosan szárazra törlöm és Octenisepttel lekezelem. Ezután újból lefedem. Éjszakára eltávolíthatom a kötést, hogy a seb szellőzzön.

A sebet rendszeresen kezelem Octenisept nevű szerrel és kb. 2 héten keresztül napközben leragasztom steril ragtapasszal.

A gyulladás és fertőzés elkerülése érdekében 3-4 hétig TILOS úszni, szaunázni, napozni, illetve szoláriumozni. Nem is gondolok rá, hogy a Balatonba vagy uszodába menjek.

Nyári melegben jegeléssel rendszeresen, naponta többször hűtöm.

Kímélem a sebet (piercinget) melegtől, portól, szennyeződéstől, elakadástól, illetve sérülésektől.

A felület tisztítására nem használok szappant, tusfürdőt. Nem kenek bele testápolót vagy más kozmetikai terméket. Más krémekkel nem kísérletezek, mert allergiát vagy gyulladást okozhatnak.

Orr, fülporc, ill. arcon elhelyezett ékszer, microdermal :

A kezelés folyamata megegyezik az előbb említettekkel, kivétel hogy ezeket a területeket nem ragasztjuk le. Emiatt viszont fokozottan óvom a friss piercinget a naptól illetve portól, szennyeződéstől, elakadástól.

Az orrékszer esetében külön odafigyelek a törölköző vagy kötött pulóver okozta elakadásra!

Ajak körüli ékszernél:

Fontos, hogy a száj higiéniájára is odafigyeljek, ezért az első 5 napon mellőzöm a dohányzást, alkohol, tejtermék, forró ételek (tea, leves) fogyasztását. Valamint naponta 3-4 alkalommal, főleg étkezés után Corsodyllal öblögetek.

Nyelvpiercing: 

Ebben az esetben kifejezetten csak a száj higiéniájára kell figyeljek!

Egy hét erejéig TILOS a tejtermékek, alkohol fogyasztása, valamint nem ajánlatos a dohányzás sem! Óvakodnom kell még a forró vagy túl fűszeres, csípős ételektől is.

Naponta többször, főleg étkezés után Corsodyllal öblögetek.

Intim ékszer :

Kis odafigyeléssel ez az egyik leggyorsabban gyógyuló terület,de ehhez be kell tartsak pár dolgot. A piercing kezelését Octenisepttel végzem. Pár nap elteltével tengeri sós vizes oldattal is lemoshatom, naponta 1-2 alkalommal.

TILOS vele kb. 1-2 hétig szaunázni, úszni (kivétel tengervízben)! A szoláriumozás sem kifejezetten javasolt. Nem fürdök forró vízben. Vigyázok az elakadással!

MAD JOE TATTOO

Kapcsolat

Mad Joe Tattoo Balatonföldvár Halastó u. Tel.: +36 30 916 45 13 madjoetattoo@hotmail.com
sebioldal

Tetoválás
Tetoválás

.

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!